hirdetés

design terem

Egy terem a Design világából. Formatervezés, Lakáskultúra, Kiállítás, szép és érthetetlen.

Levél a szerkesztőnek

Rovatok

ezek vannak

hirdetés

Itt hírdetések, reklámok lesznek

Magyar formatervezési remek – iCar

2008.04.10. 08:53 | RS | Szólj hozzá!

Címkék: design magyar közlekedés forma funkcio

2008 április 1-jén, az Egyesült Államokban, nagyszabású showműsor keretében jelentik be, hogy, megannyi kreatív kultusztárgy után, most megérkezett az iCar is. Az innovatív újdonságokban bővelkedő elektromos jármű, várhatóan forradalmasítja majd a városok közlekedését.

A formatervet, a Randsdesign magyar designere, Petrus Ferenc jegyzi. Aki egyébként a szintén Magyarországon létesítendő iCar gyár terveit is készíti. Az üzem különlegessége lesz, hogy teljes felületét növényzet borítja majd, ezzel is segítve hogy az épület ne terhelje környezetét.













A 80cm széles, 2,2m hosszú és 1,5m magas járműben a két személy foglalhat helyet, a motorkerékpárokhoz hasonló módon. A karosszéria egy darab újrahasznosított műanyag elemből áll. Az ajtókat a teljesen leereszthető oldalablakok helyettesítik. Ez teszi lehetővé, hogy egy iCar duo nevű elemmel, két jármű összekapcsolható legyen, és így kialakuljon egy négy személyes jármű. A csomagtartó az iCar tetején kapott helyet, alaphelyzetben 141literes, de a tető megemelésével 401 literesre bővíthető. A műszerfalat egy széles érintőképernyő helyettesíti, ezen kap helyet a visszapillantó tükröket felváltó webkamera képe is.


 


 


 



Petrus Ferenc

"Egyike a fiatal építészgeneráció markáns egyéniségeinek. Diplomáját 1999-ben a BME Építészmérnöki Karán szerezte, majd az egyetem szervezett mesterképzésén is részt vett. Munkáit a kihívások keresése, az érdekes formai és térképzési megoldások változatos, de nem öncélú alkalmazása teszi egyedivé. Az elmúlt években, meghökkentően bátor hangvételű pályázati munkái sorra nyerték az elismeréseket. Terveit és munkáit számos építészeti folyóirat bemutatta (Szép Házak, Átrium, Családi Ház, Lakáskultúra). Az évek során specialitása vált a nehezen beépíthető, esetleg kedvezőtlen fekvésű, erőteljes esésű telkek beépítése, így ragadható rá Bors Edit újságíró találó kifejezése: «meredek építész»"

via: inspiral.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designterem.blog.hu/api/trackback/id/tr41419350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása