hirdetés

design terem

Egy terem a Design világából. Formatervezés, Lakáskultúra, Kiállítás, szép és érthetetlen.

Levél a szerkesztőnek

Rovatok

ezek vannak

hirdetés

Itt hírdetések, reklámok lesznek

Jetsonék konyhája

2007.11.29. 12:23 | RS | Szólj hozzá!

Címkék: design kiállítás forma funkcio

Ki ne ismerné a Jetson család futurisztikus életterét. Most megvalósulni látszik gyermekkori álmunk, hogy milyen is lehet egy teljesen automata konyha.  

Az Altera Design Stúdió (Törökország) innovatív konyhája nyerte idén az Incheon International Design Competition 2007 fődíját, amit egy kiállítás keretén belül meg is lehet nézni.

A pályázat irányvonala a globális hiány, tiszta víz, élelmiszerkészlet tárolása. Elkerülhetetlennek látszó, hogy a jövőben a takarékosság legyen a fő irány. A nyertes pályamű is ezekre az elővetített jövőképekre alapoz. A konyha nem csak minimalizálja a szemét mennyiségét de étkezési szokásainkról is tájékoztatást ad. Az ételt és italt csomagokban tárolja, hűti. A tárolást eldobható műanyag helyett rozsdamentes acél váltja fel, melyet a sütőbe helyezve vonalkód segítségével melegíti fel. A folyamat egyszerű a sütő leolvassa a vonalkódot és beállítja a megfelelő sütési hőfokot, valamint időt. Az asztalon elhelyezett tányéralátétek megfordulnak és a gép automatikusan tisztítja egy beépített mosogató rendszerrel.

 

  

Nos nem csak a design futurisztikus hanem a működés is.

Altera Design Stúdió, Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://designterem.blog.hu/api/trackback/id/tr46246532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása